Thursday, July 30, 2009

My Bespren

Kalau takde dia nih rasa tak lengkap lah. Nak²nya hari² naik tren, memang kena ada sepanjang masa. Tak kira kat rumah, dalam kereta, dalam beg itu, beg ini semua ada. Anak² pun saya ajar guna jugak. Tapi tu lah, asyik nak 'wash hand' je lah pulak. Syok kot tengok tetibe je dah kering. Hehehe ;) Yang aloe vera tuh wangi! :)

Sekarang saya dah jadi makin paranoid dengan semua benda. Pantang pegang apa², even mouse saya sendiri pun rasa tak selamat. Apatah lagi pegang hand rails dalam tren. Mesti nak kena basuh tangan atau guna dettol sanitizer right away. Kalau berada di luar, anak² turut jadi mangsa, pantang pegang sana-sini, saya jadi over paranoid. Macam² virus nowadays, so extra precaution is really important. Takut lah dengar kes influenza & h1n1 sekarang nih :(

So sesape yang demam, even just seseme or batuk, baiklah pergi dapatkan rawatan dengan segera. Macam ML ;)

5 comments:

cengko said...

xpe virus brontok, sasser, downadup xkena punya... kalo kena gak, pakai kaspersky, bitdefender @ trendmicro kat tangan tu... hahaaa...

zeti said...

aku pun pakai gak ni.. tp kan, ada dpt emel aritu ckp x elok guna.. lg satu jgn bg ank2 ko pakai.. nnt aku forward emel ttg hand sanitizer kat ko k ;)

eZa said...

cengko: nak install kat tapak tangan ke camane tuh? :P

zeti: mm dah pulak? tp as long as aku yakin, insyaAllah takde pa pe kot? ;)

MN said...

oh yes...mmg i pun paranoid skang nih!

~tinie~ said...

amboi eza...memang betul paranoid .... aku pon skang nie jarang kluar outing ...risau ..
pelik le aku ...haritue dah suggest utk elak bende nie vaksin utk flu tu dah bleh guna nape kerajaan tak wajibkn semua org ambik vasin tu ....aku kalu bleh nak jer suh satu family aku ambk vaksin tu ...tp nak tggu yg free bleh tak ? .....;p