Sunday, August 16, 2009

Sambil menyelam, minum air

It's good to be home. Rindu sangat-sangat kat the kids. I safely arrived in KL at 5pm last Friday. Sampai-sampai je hujan lebat gila. Dan-dan je en hubby keluar statement gini, "Mama balik terus hujan lebat. Sah-sah la tu bau masam!". Ambo, amboi, amboi! Memang la masam, 7 hours journey tau. Naik Fortuner ingat best la, sakit jugak badan. Dah la dok depan, driver pulak, fuh! Seriau la dia bawak. Tau je la kan jalan gua musang tu camane. Adoi sesaat pun tak boleh nak lelap. Takut! Dia punye skill memotong, fuh! Wa salute la lu brader! Sakit tau kaki dok tekan-tekan brek! Poyo je ko Eza, ingat kereta L ke ada brek kat belah kiri? :P Apa-apa pun dah selamat dah sampai. Alhamdulillah.

Kat sana dok kat budget hotel je kat Jertih. Nasib baik ok sesangat hotel dia, 1Utama nama dia. Pejabat yang we all pegi tuh dalam base TUDM. Ambil visitor pass kat Terengganu, buat keje kat Kelantan. Iye, saya jakun. Orang KL, mana pernah nampak sempadan-sempadan negeri pakai letak-letak batu je :P Yang penting, keje setel even network teramatlah sucks nye! Naik lelah nak tunggu satu klik ke satu klik! Haish! To whom it may concern, saya rasa rack server tu kena letak bebaik lah. Mana tak sesuka mati je dia mati, sebab heat la tuh. Sian tau diorang. Redha je... Hehehe ;)

hari-hari pulun nasik dagang ayam kampung. sodap! ;)

Balik pada tajuk, ada ke orang pegi outstation buat keje semata? Dah pi jejauh tu kan, mesti la nak menyinggah jugak ye dak? Nak-naknya yang pegi semuanya perempuan. Tak shopping, mana boleh?! :P Tapi we all sempat pegi pasar siti khadhijah je. Tak borong apa pun, ada la kain batik beberapa helai and tudung bawal. Yang lenlain beli borong tudung macam nak meniaga kaedahnya. Terlopong mak tengok! Hehehe :P Tapi diorang tak boleh challenge gue punya borongan kepok leko. Kali ni biar diorang pulak terlopong! Hehehe :P

nama kedai keropok lekor sukaramai. highly recommended by the driver.
tapi memang sedap kepok nye ;)


ini untuk santapan dalam kereta. memang tak stop lunch pun.
sume kenyang makan kepok ;)

ada kakak tuh anak dia panggil ni kepok kot*. ada rupe eh? adoiyai! :P

pegi satu bag. balik? berbeg-beg :P

Kesimpulannya OS kali ni best! Lepas raya, moh kita tour ke Sabah pulak! ;)

p/s: ingat nak tulis lagi, bebudak dah bangun la pulak. pantang tengok notebook on, berebut-rebut. sorang nak tengok barney, sorang nak tengok power rangers... poning den! ;)

6 comments:

Zuhaini said...

hehe.. best nya jalan-jalan.. :) balik berbeg2 ya! hihi.. :D

zeti said...

kursus BTN ke?
knpem best lg m'cabar kan..
tgk kopok tu yg x thn..

@tune® said...

lenkali g bawak beg kosong jer

cengko said...

budu manoooo....???

Ziana said...

babe... thanks a lot!!
ko balik mmg berbeg beg!
hahaha

eZa said...

zuhaini: tu yg syiok pi outstation tuh. leh jalan² ;)

zeti: apasal sume igt aku pi btn eh? aku OS lah ;)

@tune: kene spare 1 bag 0 aa nxt time. hehehehe :D

cengko: tak abih² ngn budu :P harituh mkn kat sane, fuh! meletop! :D

zie: ala.. jgn ngate orang.. ko pun same! :P