Friday, August 21, 2009

TGIF

Alhamdulillah, it's end of weekdays today. And tomorrow the Muslim will starts fasting, Ramadhan has finally arrived. Yeay! ;) It falls on Saturday, best jugak sebab cuti. So kalau kepala nak weng² sebab bangun awal pun kita kat rumah. Normally in Ramadhan my mornings will starts as early as 3.30am dan pasti ada babak² terbabas bangun sahur eh? Tunggu je lah cerita-ceriti terbabas dalam entry² blogger tegar semua. Hehehe ;)

ada sesapa lupa niat puasa & berbuka tak? ;)

My mom kept on asking me what's best to have for our first sahur tonight. I just told her we should have a simple-dimple meal, not an extravaganza one lah. Goreng ikan bilis, bawang besar and cili hijau. Pastu letak kicap, gaulkan. Nasik panas. Ermm sedap dah tu. Sahur² nak masak sungguh², isk! Tak lalu pun nak makan. Kalau saya, minum air pun dah cukup. Dan kebiasaannya, I didn't take nasik during Ramadhan. Ntah, tak tau kenapa, tapi itulah resam puasa saya sejak azali. Hehehe ;) Berat masa puasa memang turun banyak, tapi tunggu lah lepas raya, confirm naik balik berkilo²! :P

Dan kepada semua, Salam Jumaat dan Salam Ramadhan you ols! :)

p/s: So have you decided what to have for sahur?

3 comments:

Ziana said...

normally..
1stwk sahur jek bgn..
lps2 tuh sume akan amik supper a.k.a sahur

yg paling sedap mkn time memlm sesambil borak sefamily..
karipap br goreng..
roti puri + sambal sardin (perghh!!) or anything yg lite² laaa... kene lak ngan teh o kurang manis n suam..

erks.. sedap nyer..
mlm nih nk start ngan roti puri lah!! (ngidam sardin sebenarnye...hehehe)

miszrLina said...

Salam Ramadhan...


Selamat berpose.....

cedap tu mkn bilis goreng wit kicap...hehe

zeti said...

selamat b'posa eza..

sahur? aku ngan mak aku pun selalu pning nk mkn pe.. aku pun cam ko gak, suka mkn yg simple2 ;)