Sunday, October 18, 2009

Food poisoning

Entah di mana silapnya, entah apa yang saya makan, tiba-tiba saya di diagnose of food poisoning. Tapi memang real lah. Siap cirit-birit, muntah-muntah, pening, pusing dan sakit perut. Memang melepet lah. Started on Friday morning til yesterday. Siap pitam subuh semalam. Isk! Rasanya saya makan sama je macam orang lain makan. Bezanya saya mengunyah ais, mereka tidak. Entah-entah the ice is contaminated tak?

Macam-macam lah. Terasa macam dah tua sangat pulak. Perut macam dah tak kuat. Eh! Cannot! Cannot! Bak kata kak ieja, time-time dah camni kena selalu happy go lucky! Elak penyakit! ;)

p/s: en hubby pulak bz tahap max. so kena jaga diri sendiri dan anak2. nak merajuk dan bermanja pun kena tahan. takpe, takpe. saya yakin. susah2 sekarang, bersenang2 kemudian. insyaAllah :)

6 comments:

cengko said...

wabak cengko dah menular...

heheee...

MN said...

oh..i feel you. i pun still trauma bab2food poisoning nih! yikes...

yurn said...

time2 apekah...???

eZa said...

cengko: mmg ade lah virus nih skang. ape tah doc bgtau name dia...

MN: isk! seksa you!

yurn: time2 nak ke angka '3' di depan. hehehe ;)

@tune® said...

eza..ice pakai air pipe jer kot?

Marsha~ said...

semoga cepat sembuh... :)