Monday, November 16, 2009

Betul lah apa yang orang kata

Kata apa? Memang elok kena kecik-kecik daripada kena masa dah tua bangka. Nadhirah kena lagi teruk dari Nawfal. Nawfal kena sebijik, sebijik, scattered, cepat kering. Tapi Nadhirah punya penuh satu badan. I guess that's the real chickenpox lah. Orang melayu kata cacar air. Kesian tengok dia. Tak sanggup lah mama tengok awak adik. Cepatlah sembuh! Tapi syukur jugak Nawfal tak kena gitu, kalau tak, memang haru. Dia lagi cengeng compared to her sister. Adik even macam tuh semua benda masih selera nak buat. Temperature 38.5' pun still meriah berlari, main macam biasa ;)

Papa? Haa, mengalahkan anak! Merengek jugak sakit-sakit badan. Yang dah tua nih lagi poning nak melayan :P Makan je lah ubat tuh on time ye. Muka, kepala and dalam mulut dah banyak. Kat badan pun boleh tahan. Sabar lah. Dah keluar kat kaki baru lah rasa okay sikit tuh. Lagi lembik dari Nadhirah. Sabar yo lah.

Ini pun saya macam berbelah-bahagi nak pergi outstation. Flight ticket yet to be confirmed. Kalau ready I'll be leaving tomorrow. Kalau postpone lega lah jugak. Just wait and see lah. Berdebar-debar jugak nak tunggu ofis call nih. Mmmpphhhh...

**********************************************************

updated @ 12.25pm

Okay, saya kompem ke KK esok. En hubby, please be strong ye. Hope everything will be fine. InsyaAllah.


3 comments:

cengko said...

xpe.. tima la nk tgk pengorbanan sang suami... dlm keadaan xlarat... kena make sure anak2 terjaga...

adios tu encik hubby...

p/s: sang isteri... berilah kepercayaan pada sang suami... he can do it...

Ziana said...

hope both of them cpt sembuh..

ko o/s pon x lama kan..
insyaAllah xde pape tuh..

take care beb...!!
xmo risau2..
sesame doa ko slamat pegi slamat pulang..
insyaAllah everything will be fine. Ameen..!!

gadiselatan said...

en. hubby tuh manje2 sbb awak ade eza..nnti klu awak da gi KK, msti die lbh kuat tuh..tgk je lah...insyaallah semuanya selamat..