Monday, February 8, 2010

Keep the CROCS, ban the escalator?!?

Those images below shows what could have happened to your children crocs or other rubber imitation shoes on the escalators. And this article make me scary & seriau lah!



pics googled

Sekarang pun dah banyak signage kat escalator yang sliper atau apa² kasut getah is not suitable for escalators. I believe this is what happened to the kid yang kat OU tuh kan? So, it's all up to you as the parent. Kids do need extra supervision when they are on escalator. It does not matter what kind shoes they have on. We always have choices, kan? Oh, kalau naik tuh tolonglah berdiri betul² dalam kotak kuning tuh ye ;)

Oh, lagi satu... Women out there yang berbaju kurung atau berskirt panjang, berhati² jugak lah ye masa di escalators. You don't want to know what might happen ;)

12 comments:

cengko said...

huyo... bahaya woo...!!!

m-i-o said...

mine is crocs versi rocs (read: tiruan semata2). kahkahkah! errr, ada kaitan tak?

*eh, getah jugaklah tu, kan?

huhu!

Mrs Zamzuri said...

alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! seremmmmmmmmmm!!! aku dah le crocs lovers nih!

gadiselatan said...

mmg betul tuh eza, ann pon mmg da banned sliper tuh..bukan apa, untuk keselamatan..lgpon jenis2 getah tuh sesuai kat tepi pantai...bkn pegi shopping..hehe

eZa said...

cengko: mmg bahaya... tu gambo kasut jek. bayangkan kalau ade kaki budak skali?? isk!

mio: x kire lah crocs ke rocs.. hehehe just beware ok? ;)

qimie: aku pun crocs lover.. kite adults insyaAllah leh handle. yg takut bebdk ah. kene extravaganza nye careful! :)

ann: saye mmg suke pakai crocs. comfy, siap pakai g opis :P anak² pun same suke pakai sbb comfy. lps nih kene jejaga lebih lah ;)

misz Lina said...

seriau ok....

cian budak tu....

ada kes sedara2 aku pki kurung, tsangkut kat eskalator... jatuh wei...

masa tu ramai2 (aku xde la bersama), nenek aku yg tgk, smpi skrg dia phobia mo naik eskalator....

jua said...

yg budak kaki tersepit escalator baru-baru ni bukan kat OU. kat centrepoint actually. schoolmate my son. masa i bawa faris pergi kelas last week, i heran kenapa satu escalator turun kena tutup dgn plastik. then i jenguk, dah berlubang dan rosak. bila naik kelas, semua teacher yg tgk my son pakai crocs, suruh tukar beli kasut lain. then dorang cerita macam mana budak tu kena. ngeri i tgk escalator tu. habis kelas je terus i oergi beli kasut lain kat anak i.

eZa said...

jua: owhh salah pulak. centrepoint eh ;)

so let's ban the crocs and keep the escalators la eh. Eh, tapi ban kat escalator je la dak? hehehe ;)

eZa said...

ina: berhati² di escalator ;)

@xiM said...

setujuk!!ban escalator..teruskan membeli crocs!heheheee

cengko said...

waa... meriah dah post blog ni dgn spam...

Anonymous said...

if you guys predestined to untrustworthy [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmaceutics seeking generic drugs.
you can note a materialize up with drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the paramount [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] informant on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com