Monday, March 22, 2010

Belon! Belon! Belon!

Last Saturday sempat lah kami ke sini. Plan asal nak ke muzium mamalia (sape pernah pergi? best ke?) dulu sebelum tengok belon, apakan daya, kami hanya merancang :P Dah tuh, janji dengan my SIL nak jumpa kat putrajaya pukul 3.30pm. Alih² kami anak-beranak bangun nap pukul 2.30pm :P

orang sibuk nak tengok hot balloon, diorang sibuk nak main belon sabun
satu rm15! ceh! untung gila² lah tokan dia tuh
btw, thanx mak lang! ;)

Sampai sana dah dekat pukul 5. Tengok² memang dah pack, jam! So terus carik parking and ready tengok belon nak fly 5.30. Tapi belon fly almost 6.30 pasal weather not so good. Diorang still berkira² nak fly ke tidak. Nasib baik terbang jugak. Kalau dak, melepas lah kome... I think this year nya fiesta lagi meriah. Sebab ade byk lagi concurrent activities compared to last year. Ada zorbing, ada go-kart, ada motor kecik, ada naik beskal-tayar-3-bawak-macam-nak-baring, kite flying, exhibitions, eh, macam² lah! Ingat nak gak zorbing, tapi semua macam tak support je so terpaksa lah pi kat titiwangsa je nanti (dah setahun kata nak pegi, tapi tak pergi². calling for babe, roger! roger!).

tak teruja pun diorang dengan hot balloon tuh. sibuk main, lari sana sini jek

Dah tengok 2, 3, 4 belon naik kitorang pun chow pasal perut masing² dah keroncong. Terus pergi taman warisan makan sate samuri dan roti john-tak-berapa-nak-marbeles. Apa² pun we had fun lah. Nak jadi cerita, terserempak pulak dengan member lama, mazz. Pun tengah berpeluh² melayan anak bujangnya sambil setia menunggu belon terbang ;)

anak dara nih kalau jumpe air memang tak nak balik!

p/s: tapi tak nampak pulak darth vader nye belon. yang pasti last year nye lagi banyak belon yang macam² rupe bentuk. kita tunggu next year punye pulak lah ;)

4 comments:

cengko said...

kitorg pon plan nak gi gak hr sabtu (kunun2...) tapi puan ann pinjam keta xpulang2... jadi... dok umah je lee. kepada sapa2 yg nama an tu, sila la pulangkan keta yea...

hahahaa....

Ziana said...

tis yr melepas..
keje keje keje keje..!!

cehhh ade zorbing..!!
x aci..!! kalau x sure kite dh harung tuh ;)

babe..
soon ok..?

Siti Mazzuana said...

eza, aku pun dok tggu darth vader punya belon tapi hampeh...

HazlisaNoor said...

pergi jugak yer..tak jumpa plak kiter..org ramai giler..