Saturday, March 5, 2011

Menunggu detik sebulan adalah seksa!

Masa pregnant perut dah besa tak larat nak bawak perut. Nak cepat jek keluarkan baby. Bila dah nak bersalin, habis azab berpantang pulak. Tak suka! Tapi for the first 30days memang dedikasi lah saya berpantang sebab nak bagi benda2 dalam perut tuh bebetul letak elok balik. Lepas 30 hari, perkara pertama yang saya nak buat adalah... jalan2 naik kereta bersama anak2. Gilos, selalu every weekend ada je tempat nak tuju for JJCM. Ini sebulan tak kuar umah, mau tak meroyan ;P Tapi bab pantang makan macam yang sesejuk semua saya sendiri tetapkan 3 bulan. Terpaksa lah, mengenangkan badan ni nak pakai lama. Hahaha. InsyaAllah ;)

Story kelahiran? Takkan ku kenang sampai bila2! Dan saya tekad takmoh dah jejak kaki ke pusat perubatan N itu! Cukup meninggalkan kesan! Tak nak cerita lah. Saya serik! Yang pasti they didn't treat me well. The doctor had not performing her professionalism as she should be. Itu lah bahana carik tempat bersalin main redah jek. Sampai kena marah dengan parents dan makcik pakcik saya. Huh! En hubby? Frustrated. Kecewa dia tengok saya diperlakukan. Bila cakap pasal Islamik, mesti saya jadi sceptical. Islamik lah sangat?! Eh, eh, sudah lah. Past is past. Pengalaman itu kan pengajaran. Yang penting, syukur ke hadrat Ilahi. Semuanya selamat ;)

As for the newborn. He's doing good. Meragam hanya bila lapar. Syukur. The eldest two? Ok jugak. Cuma sometimes they're more cranky than the baby. Simply because they're asking for my attention. Penat, luar dalam. But I'm happy. Blessed with 3 kids and a lovely, supportive and helpful husband. Couldn't ask for more. Thank you Allah :)

Oh, cepat lah sebulan!

5 comments:

Hana Hassan said...

Eza.. leh YM.. nak share jugak stori pasal N tu?

Aida said...

semer dah slamat .. tp kalau bley sharing pun ok jugak ..

eZa said...

Hana.. I dah add u at ym. Dapat? If not try add me.. nooreza@yahoo.com

Or ade  pin tak?

Aida:: biar lah rahsia. Hahaha ;P nnt lah kite cite eh ;)

yatiscloset said...

me never like the confinement phase too. letih sgt!

m-i-o said...

apakah itu confinement? hahahaha. takde maknanya bagiku. gua dah la sibuk time berpantang, tetiba hubby suggest potty training.

apakahhhhhh????

tapi bersyukur jugak fasa potty training itu sgt mudah. hehe.