Tuesday, March 22, 2011

Takde tajuk

Harini hujan sepanjang hari.
Dari sebelum suboh lebat.
Then renyai jek.
Ni dah lebat balik.
Kalau hujan hujan ni takde lah lain.
Melainkan rasa lapar luar biasa.
Asal hujan jek mesti nak mengunyah jek rasa.
Time tu la tetiba rasa bancuh kopi lah.
Nak buat cekodok lah. Lempeng lah.
Teringin itu lah. Ini lah.
Saiko kan?

Dan harini tetiba rasa rindu pulak kat opis.
Apa khabar orang opis sekalian? ;P
Rindu pepagi nak makan nasik lemak sambal paru pak yeop.
Rindu nescafe ice kat mp*.
Rindu AMCORP MALL!
Hahaha. Sadis!

Kalau application tuh approve lagi lama la nak jejak opis.
Sekali next year terus hantar surat resign.
Eh skali application tak approve?
Pi la ko keje Eza! ;P

Kata lah application tu approve.
Kata kan lah (approve!)...
Kena pikir gak lah apa nak buat selama tuh.
Online bisnes ke apa ke kan.
MLM? Takmo. Nanti kena kutuk!
I tak pandai jadi leader.
Kang kalau I tak kurus camane?
Hahaha ;P
#peaceNOwar#

Jangan kata dok umah tak stress.
Tapi kalau takde anak maybe la enjoy.
But boleh jugak kot stress sbb bosan. Kan?
Same jek stress kalau keje pon.
Housework is never ending story one lah.
24-7. Kalau keje ade gak cuti wiken.
Kalau jadi SAHM?
Takde cuti tau.
Mau?
24 jam rasa tak cukop.
Kalau kat opis boleh la OT.
Kat umah nak OT amende.
Nak pi toilet pon tak sempat ;P

Dasar manusia, mana penah puas.
Bila keje nak cuti.
Bila dah cuti bosan pulak.
Just be positive lah. Itu aje.
But sometimes cas negatif tu mengatasi segalanya.
It's all up to you lah how to handle it.
Me myself and I is trying hard to overcome all the obstacles.
Best of luck to me! ;)

So ladies, Happy wet Tuesday! ;P
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments:

nAdEyYa iSnOr said...

akak,,wendu kamo,,wendu opiss,,uhuhhuhu,,T_T,,akak nk resign ke,,?? alaaaaaaaaaaaaaaa

eZa said...

nadeyya:: takde lah. merapu jek ujan2 nih ;P

Yatie said...

hari ni i mkn byk sbb hujan

misz Lina said...

hamik ko... panjang tu luahan perasaan..

keje la selagi terdaya beb...

ann said...

aik..rindu opis, rindu org blakang ker???hahaha...