Wednesday, July 1, 2009

@ Wong Solo

Finally dapat jugak merasa makan ayam penyet @ wong solo (taman dagang). The sambal is very ka-boom! I like it! Well, it was a bit pricy compared to waroeng penyet, maybe sebab dia pakai ayam kampong kot (x puas meratah as the kampung chic was too skinny) Hahaha :P. And to my dissapoinment, the soda gembira is not that gembira :( Can't beat the taste of waroeng penyet's ;)


We ordered the package medan (set for 3), comprising of 2pc ayam penyet (or you can choose ayam bakar), kangkung goreng (sedap!), tauhu & tempe with sambal kicap, plus 3 bottles mineral water and last but not least 'sebakul' nasi putih ;)

To my conclusion, waroeng penyet is still the best! ;)

6 comments:

Ms Lola said...

Ye ke..? Tp wong solo dokek. Bila2 leh pegi

Ziana said...

ayam sedap!!!
oder ayam n ratah2 jek leh ke?

eZa said...

ms lola: kalau dh teringin sgt mmg ke ctu lah jwb nye. dokek! hehehe ;)

zie: kalau aku lah kan.. ko rs nk ratah je bp kali aku kene order eh? hahahaha :P

Mrs Zamzuri said...

kt sini.. tulang ayam tuh ko bley makan. hahah.. bersepah semua nih. jom la lepak sini!

Aida said...

aku sangat setuju .. sbb aku pi makan kat wong solo kg baru pun tak sesedap yg the curve .. tp .. ayam wong solo sampai ke tulang pun boleh makan kau sbb toooooo skinny ... hahahaha

Angel said...

i like the ayam bakar and the terung masak apa ntahhh, sedapppp!