Thursday, September 17, 2009

Jam tart nak rayo


Jam teruk sangat semalam (dan rasanya final week ramadhan ni lagi teruk!) kat federal highway (memane pelusok KL same je). Time ni memang dah nak hujan lebat. Lagi la kelam kabut semua. Maybe sebab ramai nak balik kampung beraya sakan, so sebelum cuti settle kan semua termasuklah last minute shopping, dengan amik kuih/baju rayo lagi (termasuklah saya) dan macam² lagi lah.

This year saya raya KL dulu. Yahoo! 2nd raya baru balik Soghomban ;) Orang yang ada kampung semua fikir orang yang raya kat KL ni tak best, tak meriah. Siapa cakap tak meriah? Meriah lah! Selama saya hidup dua puluh sembilan tahun ni, ok je pun raya kat KL. In fact sebenarnya ramai jugak yang beraya kat KL ni. Kalau korang ada kampung, bagi kitorang sama je lah. KL la kampung kitorang. Macam saya ni, duduk KL tapi saya tetap ada kampung, Kg Pandan. Ngeee. Kampung la jugak tuh. Sama la dengan Kg Baru kan? Hehehe ;) Dan yang paling best, takyah nak pening² nak balik jejauh dengan jam dan tol juga duit minyak. *wink*

Selamat balik kampung you ols. Have a safe journey ok ;)


5 comments:

Marsha~ said...

ni yg tak best kan?? tp org kata, time raya kl paling lengang.. kat kampung2 lak jammed.. huhuhu

eZa said...

marsha: haa time raye lengang la skit kl. kg la pulak jam. hehehe ;)

cengko said...

tp 1 je yg org kl xdpt merasa... kemeriahan semasa dlm pjlnn blk kg. blk kg di hari2 biasa dgn di hari perayaan, amaaaaaattttt laaahhh berbeza....

* sakan bezanya...

eZa said...

cengko: memang tak nak rase pun. hahahaha :P

selamat memandu, berhati² di jalan raye eh ;)

Ms Lola said...

Ya, STRESS akak semalam Dik Non... Dah tu, tadika tutup pulak hari ni, ya???