Friday, September 11, 2009

Yilekkk!!

Apa yang yilekkk??? Ermm mood kerja lah. Sudah ke laut. Dalam kepala dah pikir nak cuti je. Haish! Another 4 days to go next week til the long raya break (badan je kat opis, otak dah kat umah je tuh. bergosip yo lah jawabnye tuh). Tak tertahan² dah rasanya. Tapi apakan daya, cuti pun sudah hampir yilekkk! :P Kak, ko kemain dah start cuti esok eh? 2weeks++ ko cuti! Hover okeh! Jeles! :P

2, 3 harini banyak lak terbeli barang. So en hubby, mind you ye. This weekend we've to come over to my office to punggah all those terbeli barang tau. *wink* ;) Dengan kuih² raya, dengan kek lapis monica dari indonesianya, dengan balang kuih yang sepuluh tuh (alasan: yang lama dah pecah dua, dah cacat. maka terbeli lah yang baru :P), dengan water dispenser nya, dengan rutbir 4liter nya, dengan apa² entah lagi... Haish! Cukup ke bantuan khas tu puan Eza oi?!!! Oppss! Terlebih sudahhh...

Duit raya dah tukar. Senang hati. En hubby kata, habis sampul that's it. Takde dah nak huluq! Amboi you, kijam tau! :P Haa ni dok kira² kuih raya ada la dalam 12 ke 14 jenis! (kak, ni aku dah kira sekali yang ko nak ihsan lagi next week. hahaha :P) Tu tak masuk lagi kerepek, rempeyek, kacang bagai. Eh, tak cukup tuh balang, ada 10 je! Hahaha :P Hamboi! Melampau hokeh! So sesapa datang umah sila lah jamah kuih² rayo tu semua. Takdenya nak demand lenlain! Harap maklum! Hahaha! Keji! :P

Baju raya tinggal yang tempah je lagi. Moi, dah siap lom tuh??? Yang lenlain settle dah. Tinggal nak wash, rinse and dry je lagi. Eh, sandal 2N lom shopping lagi. Papa, take note ye. Mama punye pun belum lagi tau *wink*.

Hal² kat umah banyak lagi tuh. Nak kena melayan mem besar kat umah lak. Sabo ye mak, esok orang setelkan okeh? Yang untuk barang² masak pulak Jumaat sok ke pasor lah kita ye cik timah... ;)

Korang? Siap dah semua? Macam tak caya je dah nak raya eh? Just in a week peeps! ;)

Selamat pre-raya lah ye. Tapi jangan lupa, kita dalam 10 malam terakhir nih. Selamat beramaaallll... ;)

4 comments:

Aida said...

hmmm .. mmg raya sungguh ni .. aku dtg rumah kau nanti ye .. hehehe

nURmALa mAZLan said...

wakakaka
boleh eh terbeli

gadiselatan said...

dasat awaknyer terbeli kan eza..hehehe...takperla..nnti dtg punggah brg eh...

eZa said...

aida: sila lah datang. call ajo! ;)

mala: TER tu haruuuuussss! :P

ann: dah selamat dah punggah. lega! sepah kat umah pulak tuh. hehehe ;)