Monday, January 18, 2010

Kerana kau

Haa ya. Kau lah! Kerana kau lah bola dan goal-post kecik. Sakit semua kaki, badan dan tanganku (pe daa main bola pakai tangan ka? foul!) :P Melayan si anak bujang main bola sepak. Gamat porch rumah. Macam main sepuluh orang. Yang si kecik jadi pemerhati je. Tapi sesekali jerit jugak, "adik pulak, adik pulak!". Menang gaya lah awak dik, yang profesional pun kalah. Memang gol sesaje lah. Mana taknya...


Letak bola baik², betul² depan gol. Anjak sikit ke belakang dan terus sepak, perlahan pun takpe sebab memang sure masuk punye. Hehehe :P

Bangun pagi tadi rasa macam sakit tumit. Fuh! Lama dah tak berpenat, bersukan gini. Syok jugak. Tapi rasa lah badan dah berat and otak pun dah lembap. So harini drive ke ofis. Lama dah tak rasa jam on the road. Selalu rasa jem dengan manusia je dalam tren. Nasib baik senang dapat parking. Mana tidaknya, pukul 7.10am dah terpacul kat ofis. Champion! :P

5 comments:

gadiselatan said...

wah..semangat di hari Isnin...hehehe..ann lak nasib baik tak MC@EL jer ari nih..

MN said...

hahaha..chomel! bersukan! :)

cengko said...

xnak celen ke rekod dtg opis kul 6.13am...
kalo nak celen silakan... boley jemaah subuh sama2 kat opis...

hahahaaa....

eZa said...

ann: monday blues eh? ;)

MN: lame dh x bersukan. bile sesekali pekena, perghhh! sakit 1 badan. mama yg over dari anak :P

cengko: xpe lah. awal² ngaku kalah ;)

mazzuana said...

Aku sorok tiang gol and the ball tu kat atas almari...sebab tak larat dah nak layan dia main...