Sunday, March 7, 2010

Makan-makan, carik jalan

Hehehe. Anak bujang tersasul pulak. Instead of jalan-jalan carik makan, terkeluar makan-makan carik jalan pulak. Hahaha. Tapi pandai jugak dia counter balik. "betul lah mama... lepas makan kita carik jalan balik lah..." :P

As usual, Sunday is my cleaning, ironing, lipat-ing day. Apa-apa saje lah. Semua kena settle by Sunday. That's why every Sunday kena duduk rumah saje. If not, semua nya 'lari' nanti. Pagi tadi sempat keluarkan peluh kat tasik belakang rumah. Seronok lah anak-anak dapat bebas-lepas. Siap feeding ikan-ikan kat situ. Dah macam pirana ikan-ikan tuh. Sekejapan je roti yang dicampak lesap.

Papa and mama sama-sama tengah carik momentum untuk at least kurangkan sikit berat badan yang memang dah berat. Harap-harap berkesan lah. Tapi nak pesan sikit kat en hubby dan diri sendiri. Setakat eksesais sekali seminggu tapi kalau tak jaga diet tak guna jugak. Ingat! Makan sedikit tapi kerap! Oh, harap-harap jadi lah diet tanpa nasik saya. Tak lah hari-hari tak makan nasik. 2 kali seminggu je dapat nasik pun dah ok la tuh ;)

Eh, tadi kat tasik tuh dah ada program poco-poco. Ramai jugak tadi. Tengok banner dia kate every Sunday ada. Ok, next week saya nak join lah ;) Ada sape-sape tahu mana ade jual vcd/dvd poco-poco tak? Ke kat youtube ada? Best jugak dapat buat sendiri kat rumah, kan? Eksais dengan music and dance lagi seronok :)

p/s: ada beberapa bulan lagi untuk dapatkan berat ideal sebelum conceive. saye pasti boleh! chaiyo! harap-harap semangat berterusan hingga ke akhirnya lah kan ;)

2 comments:

myfuzzyworld said...

Salam Sis Eza & semua pembaca blog ni,

Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-

Ziana said...

yeah..
life without nasi okeh..!!
:)