Saturday, March 6, 2010

Pengembaraan ke Petrosains

Entah apa mimpi tiba-tiba en hubby ajak ke petrosains harini. Saya tak kisah. Janji tak duduk rumah. Budak-budak pun excited nak tengok dinosour katanya. We all sampai around 11.30am. Macam ttak ramai orang. Nasib baik. Sebab masa we all nak masuk ada one group budak sekolah baru keluar. Aik! Pukul berapa pulak diorang masuk eh?

Nak masuk dalam kena naik dark ride. Bebudak ni dengar 'dark' tengok gelap je dah bising-bising takut. Sabo je lah. Luckily kejap jek perjalanannya. Kalau lebih 5 minit lagi mahu melalak dua-dua :P Dulu zaman-zaman dating ada jugak datang sini. Sama je dulu dan sekarang. Rasanya lah.

konon excited nak tengok dinosour, dah dekat takut pulak :P

orang kepala kecik, takde leher :P

dah penat la tuh...

Keluar dari situ dah almost 2. Semua dah lapar dan penat. So apa lagi, cranky lah kan. We headed to SR for lunch. Masa nih Nadhirah dah meragam sangat-sangat. Susu semua memang tinggal dalam kereta. Lepas makan cake satu slice terus tertidur. Syukur... One down! Hahaha! :P So aman lah lunch tadi ;)

Masa dah kat parking my SIL call kata ada kat zoo and nak pi jalan damai pekena al-rawsha. We've never been there. Nasib lah ada google map. Google jap dapat lah direction tapi sesat jugak. Orang mana tuh? KL??? Hahaha! Ya, saya memang orang KL. Tapi bab nama jalan nih semua saya fail :P

Dekat pukul 4 baru sampai al-rawsha. SIL and his bf ordered chicken kabsa and chicken mandy. We all dah full, so order chicken kebab jek. Biasalah restoran arab, portion amat lah besar. Berjemaah lah kami makan. Fuh! Kenyang amats! Ramainya orang kat sini. Sedap? Boleh lah... ;)

Balik, mandi-mandi, lepak-lepak tengok tv. Penat. Kejap-kejap lagi kebobom lah semua tuh ;) Esok nak ke mana pulak ya papa? ;)