Wednesday, October 13, 2010

Memang tak patut

Baru semalam saya baca entry Diyanazman pasal gambar² and video orang mati bergelimpangan dalam eksiden Ahad lepas. Saya setuju dengan pendapat dia. Kalau kita antara family yang terlibat, nak ke kita tengok family members or relatives or besties kita yang dah meninggal atau menahan sakit dalam keadaan yang mengaibkan, meyedihkan? Ye ke tujuan asal nak bagi pengajaran pada public? Chait, podah! Hakikatnya just nak dapat populariti atau rating tinggi, bangga dapat rakam insiden tuh. Aku lah johan! Mana ada orang lain yang rakam, aku sorang je dalam dunia ni woi! Kan?

Harini saya baca dalam utusan pasal ahli keluarga yang terlibat sedih dan kesal sangat pasal video nih bersepah² untuk tatapan umum. Don't you feel them? I think orang yang suka rakam benda² macam ni definitely sick people! Go get help lah retards!

Ini lah dia bahana penyalahgunaan teknologi... Maju lah sangat ya? Hmmpphhh...

Al-Fatihah to all the families involved.

4 comments:

gadiselatan said...

btul tuh eza...sbb diorg ni xletak diri diorg kt tmpt family mangsa...sbb tu xde prasaan...

yurn said...

aku pun tak sanggup nak tengok. patutnya derang ni pergi tolong apa yg patut.

Aida said...

tu lah tu .. banyak betul kat you tube .. jadi mcm satu pertandingan plak kan .. sapa punya rekod paling bagus !!

Diyanazman said...

ha...kan aku dah kata! mmg kita blogger patut tulis pasal benda supaya orang ramai boleh kurang sikit amik gamba/video yg sangat tak patut ni kan?