Thursday, December 16, 2010

30 weeks

Yesterday I went for my regular check up. Oh, we finally decided to deliver the baby at naluri. Don't ask me why we chose naluri. It's just happened ;) And this is my first time dealing with female gynae. Hmm I really missed my prev gynae lah :( Takpe lah baby. Rezeki awak dengan doctor ni. Asalkan mama deliver awak dengan sihat sejahtera sudah lah :)

I really thought that I'm just entering my 28weeks. To my surprise, the doc told me that I'm actually on my 30 weeks 2 days already. Terkezut beb! Just another 8 weeks je nak deliver dah. Patut lah dah rasa berat sangat. Jalan pun dah terkengkang². And guess what? I haven't preparing anything at all. So I've to start buying baby stuff dah. Adeh... Malasnye nak shopping..! Eh, is sogo still having the Y.E.S?

Yesterday ultrasound was awesome. Alahamdulillah, the baby is well growth. In good position. I can see clearly the baby's eyes, nose, mouth, ears and pipi tembam. Oh, not forgotten the tuuuuttt. Hehehe. InsyaAllah, the gender is now confirmed! ;) Tapi ikut firasat macam rasa baby ni besar lah. Macam abang Nawfal ;)

As for mama, so far so good. The blood result is normal. The urine is clear. Alhamdulillah. The weight? Hehehe. Increasing baik punye! ;P Asalkan sihat, I guess it should not be any problem, kan? :)

It's been a while kan I didn't blog about my kids - the 2N? Nadhirah is just recovered from fever. But still coughing. Nawfal pun tengah batuk jugak tuh. Ni dah dekat baby nak keluar both bit cranky and manja lah sangat². Bila bagi attention lebih sikit kat sorang, sorang lagi macam tiba² emo kata mama tak sayang dia. As Nawfal suddenly said last night "mama asyik mandikan adik jek. tak mandikan abang pun...". Oh sedihnye bunyi. Awak kan dah besar, a big brother kan? So you have to start to be independent dah. Mama sayang semua lah. Sayang papa jugak! ;P The thing is, mama dah tak larat lah. Balik rumah, mandi, kemas² sikit otak dah ke tilam dan bantal je. Sorry... ;( Kekadang kalau over sangat mengada² tetap lah mak temper nyah. Haish!

Ok lah folks. That's all for now. Dah nak end of year nih bz semacam pulak kat opis. Til we meet again in the next entries. Adios!

;)

5 comments:

gadiselatan said...

tak tau nak gmbrkn prasaan ann time baca entry awk nih..huhuhu...harap2 bb ann awk sihat tau..takpe bb tembam..senang nk cubit n gigit..hehehe...

yurn said...

asal aku tengok pic deko kek tu cam kecik je perut hehee.. bestnya nak dapat baby baru kan.. semoga selamat semuanya:)

eZa said...

ann:: sori eh. didn't mean to make u sad... :(

rika:: tu pandangan dari depan. pandangan sisi lom tgk lagi tuh :P

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

Eza... It's me Hana kwn qmie.. Ingat lagi kan? Hahah i pun check up dgn Dr Kay fr Naluri..

eZa said...

hana:: ingat. ingat. ohh u bape weeks dah? dr kay? ade eh. mine is dr zanariah :)