Monday, December 6, 2010

Entry makan² yang tak berkesudahan

Semalam jam teruk eh all over KL? Picket pasal air eh? Tengahari terik semalam kami menuju ke lubuk cina. Ada orang kawen. Tengok kat Sg Besi packed gila! Jem tak bergerak langsung dari Petronas lepas tol Sg Besi tuh. Dahsyat! Tapi we all senang hati lah sebab menongkah arus ;P

Pung pang pung pang orang kawen, lepak sekejap rumah mak long en hubby around 5ish we all gerak balik KL. Doa lah sangat² dah tak jem. Mmm sampai kat bangi, baca info kata jalan still jam lepas tol sg besi. Terus divert ke putrajaya/cyberjaya exit pasal nak ikut MEX. Boleh tak we all asik terlajak simpang nak masuk ke MEX. Dok pusing² kat cyberjaya yang mati tuh. Last² ada suara berkata²... "Jom makan nasik arab nak?". Hahaha. Memang rezeki ko lah saba restaurant oi! Anak bujang pun sibuk nak nasik kuning, nak nasik kuning. Al-kisah baru lepas makan nasik minyak kat kenduri kawen tadi. Sampai² terus makan. Dah nak balik dia mintak makan lagi. Champion macam mama lah awak nih nak! Dia memang gemar lah nasik berasa dan berkaler² nih. Just name it, nasik kerabu kaler biru, nasik hujan panas, nasik tomato, nasik beriani, nasik minyak (the latest) memang suka. So mama pun ok kan aje lah.

Mama & papa dah tak larat nak makan nasik. We just had chicken kebab & shawarma. Tapi anak² sakan makan 'nasik kuning' tuh. One thing I noticed that the rice is more lembut dan sedap compared to al-rawsha's. We ordered roasted chicken tapi lembutnya lah. Suka! Lepas ni ke saba aje lah kita. Lupakan al-rawsha! ;P

flavored malt drink - peach, lemon, pineapple. i like!
sungguh tak berpantang mak buyong ini. hep! ;P

2 comments:

cengko said...

mmg sedap nasi kat restoran ni... gua selalu gak makan kat sini. harga pon buley tahan....

~tinie~ said...

sama mcm anak aku AA dan SU, pantang nmpk nasi kaler2 ....;p rest p arab kat maner nih ? .....ehhehehe hehhehe air tu ada jual kat MARA nih ...kat kedai p arab ......air tu memang sedap ....;p