Wednesday, December 8, 2010

Percutian tanpa dirancang selalunya memang yang terbaik

Saya dah takde cuti untuk dibazirkan. Tetap jugak di-booking hotel untuk penginapan 3 hari 2 malam. Baik! Tapi dalam hati berbunga² jugak pasal dah lama rasanya tak pergi bercuti yang betul² bercuti dengan anak² dan suami ;) Sekarang nak pergi ofis pun nak kena drag diri sendiri. Lemaunya rasa. So mari lah kita pergi berlibur :)

nice room. spacious & cozy :)

Kami pergi tengah minggu. En hubby tak nak hujung minggu pasal dah tau dah akan ramai seramai ramainya. Lagipun kan cuti sekolah. Ini kali pertama kami check-in ke sini. Saja lah sebab nak merasa private pool tu. Mama & papa pun boleh berendam semahu²nya. Ini asyik anak² je bergumbira di pool. Bagi chan lah kat mama & papa ye. *tapi ikut pemerhatian, papa lah yang paling over. anak² dah mintak naik, dia still lagi berendam. ngeee!* ;)


berendam lah puas²!
pool kat luar pun lengang jek pasal semua tengah berendam kat dalam bilik kot ;)

Part makan pulak not to what we expected lah. C'mon lah... Legend tuh tapi food hampeh. Biasa² saje. Buffet only for breakfast. Dinner ala carte *dinner buffet only on weekends. pfffttt!*. Dah la tuh 2nd nite we all redah pi carik gerai kat town PD. Jumpa la benteng. Makan char kuey teow, bihun sup & roti canai. Pun hampeh juga! Kecewa! Tapi kalau kat teluk kemang meriah la kot kan. Ini dekat PD, the other side. Malas pulak rasa nak drive jejauh from hotel. So hadap yo lah!

Overall, we had fun lah. Happy tengok anak² happy. Papa happy, mama pun happy. Bebudak tuh siap takmo balik lagi tuh. Hehehe. Tunggu lah nanti baby dah keluar, dah besar sikit kita pergi lagi, ok? :) Tapi ada jugak yang tak best. Line maxis dalam bilik hampeh ah! GSM ok lagi, kena tang SOS?! Tension gua ok. Terputus semua social network haku! :P Tak tau la kalau line celcom, digi camana. Maxis kan memang macam haremsss sikit ;P


they really heart the buggy car. hehehe ;)
bestnya kalau surrounding rumah macam kat water homes nih :)

Water homes ni dia sebelah² dengan water chalet dia. Tempat dia kecik je. Oh, mind you... there's no private beach ye. Nak pegi beach kena pergi belakang glory beach resort sebelah sane tuh. 5 min walking distance jek. Tapi we all tak pi pun. Sakan dengan pool. Lagi pun I takmo sunburn you! Hahaha ;P Aktiviti lain yang boleh buat adalah seperti fishing, cycling, memanah and also beach volleyball lah. Oh, ada live band gak memalam. Lenlain? Memerap dalam bilik lah. Apa lagi ;P

view from the top ;)

This actually can be our annual vacation. I love this place lah. Definitely will come again next time. InsyaAllah :) Oh btw, siapa pernah pergi sepang goldcoast? Any good?

3 comments:

Marsha~ said...

wow... dah lama teringin nak kesini.. mahal kan rate dia..

Aida said...

tulah .. rasanya mmg mahal kan .. bertuah anak² ..

eZa said...

marsha & aida:: gua amik package yg 3d2n tu jek. ok lah rate dia. sekali sekala ;)