Thursday, March 31, 2011

Panik kali ke-2 minggu ini

Tadi kan pi sogo.
Pastu masa baya kluar kan debit kad.
Dah baya semua nak simpan la balik kad dalam purse.
Carik punye carik.
Korek punya korek dalam handbag tak jumpa purse.
Ah, sudah!
Tanya kat akak cashier tuh dia kate dia tak nampak pun purse.
Buat cool je lah lagi.
Kirai pulak baju budak dalam plastik.
Kot kot termasuk dalam tu ke kan.
Takdo!

So pi la customer service buat report.
Ondaway naik level 7 tuh memacam pikir.
Takkan hilang/cicir kot?
How lah? Hish!
Baru nak feeling2 nak shopping.
Anti klimaks tul lah.
Masuk je pintu CS tuh budak sogo tuh dah sengih2.
Baru bukak mulut nak cakap nak buat report purse hilang.
Trus dia tunjuk, "akak punya ke nih kak?".
Rupanya ada staf sogo jumpe bagi kat CS.
Alhamdulillah!
Panik ok. Adoi lah!
Adakah gua berdosa sebab baru 45 hari dah pi shopping?
Rasain! Hahaha!
;P

Lepas ke sogo pi jakel pulak.
Duit dah abih.
Penat pun dah dapat.
Me time la sangat kan.
Dah, dok dendiam je kat umah dah.
Hehehe ;P

No more panicking please ;)

Sent by eZa @ BlackBerry®

2 comments:

Aida said...

rezeki tu .. kalau dapat kat org awam, confirm selamat dah ..
shopping sensorang ye .. hehehe

Hana Hassan @ Riko Hana Chicka said...

ekekekke lawak i bace post u ni.. it happens to me all the time.. i ni minah cicir.. u named it.. from car key to handphone.. pastuh panik semacam.. LOL. But u r damn lucky dear! :D