Saturday, October 16, 2010

Happy weekend!

So macam mana bajet semalam? Puas hati ke? Tak puas hati pun apa boleh buat kan? Kita bising-bising pun ada orang kesah? Nan ado. Hahaha ;P Well, semua orang boleh bagi pendapat masing2. Terpulang lah :) Saya tak dengar sangat semalam and tak baca lagi full text bajet 2011 tuh. Apa yang pasti semuanya untuk kesejahteraan 1Malaysia, no? ;)

Yang pasti saya suka dengar statement yang satu ini... Akhirnya terlaksana jugak cuti bersalin 3bulan bergaji penuh untuk penjawat awam. Alhamdulillah. Semedang (teringat CY4.0) saya pun tengah pregnant dan berita itu amat mengujakan saya. Initial plan lepas pantang memang nak sambung unpaid leave for 4 months. Sebab kesian kat baby 2months dah kena pi nursery. At least kalau dah 6months ok lah sikit kot. Lagi pun memang nursery anak2 saya sekarang accept baby 6months ke atas sahaja. So instead of 4 months, I just need to apply for 3 months only ;) InsyaAllah. Somehow it's just an initial plan ;)

Lagi satu news yang menceriakan hari Sabtu saya adalah... Saya lulus pee.tee.kay dengan jayanya. Eh, ye ke jaya? Tak lah. Setakat gred B je. Baik :) Saya doa sangat saya dapat at least aras III sebab saya dah tak sanggup nak masuk exam yang meletihkan itu. Alhamdulillah, berkat usaha harini exam harini baca buku dan berkat doa yang tak putus, saya akhirnya lulus/melepasi tahap kompetensi. So for now saya boleh bekerja dengan tenang sambil tunggu turn naik gred je lah. Hehehe. Macam keji pulak bunyinya eh? ;P

Syukur di atas nikmat yang dilimpahkan-Nya ini. I'm hoping for a bright start next year. InsyaAllah ;) Happy weekend to all of you too ;)

1 comment:

~tinie~ said...

amboiiiiiiii bab cuti nak je ye .....heheheh seronok ler tue ..tp better ler ...duit bleh cari bila2x but our kids ....susah oooooOOO kene tggu 9 mth pas tu ...tggu besar plak ...seronok ler ko duk umah ye ...jgn merayap dah ;p .....PTK ....congrat's ....tp seronok bila masa PTK dilupuskan ...